Планирај посету

Епонимни локалитет Винча Бело Брдо налази се на 14 километара од центра Београда, на једној од најлепших локација на обали Дунава. На локалитету је представљена стална поставку мноштва артефаката који сведоче о свакодневном животу у Винчанској култури, као и отворену изложбу. Артефакти представљају репрезентативну селекцију материјала ископаних у истраживањима од 1978. године, укључујући јединствене примерке фигуралне уметности, накита и свакодневних објеката направљених пре 7.000 година. Алат од вулканског стакла, накит од шкољки из егејског мора, керамичке посуде изузетног квалитета воде нас на путовање у прво модерно доба.

Поред вођене посете локалитету, сама околина на обали Дунава пружа могућност целодневног породичног излета, а налази се и у близини излетишта Авала. Околина пружа и одлична места за спортске риболовце, док љубитељи хајкинга, на располагању имају и пешачку стазу која од локалитета води до Планинарског Савеза Србије Винча – Ритопек. (https://pss.rs/terenipp/ritopek-vinca/). Локалитет има обезбеђен бесплатан паркинг, а могуће је доћи и линијом градског аутобуског превоза 307.

Локалитет тренутно нема приступ особама са инвалидитетом.

Радно време

1. април – 31. октобар (Ван овог периода посете се најављују!)
Понедељак: затворен
Уторак, среда и петак: 10-16 часова
Четвртак: 12-18 часова
Субота и недеља: 10-18 часова
Стручна вођења викендом од:
10, 11:30, 13, 14:30, 16 и 17:30

Адреса: Бело брдо 17, село Винча
Тел: 011 806 53 34, 060 500 51 87
Мејл:info@vincaculture.rs

Цена улазница: 200 РСД
Повлашћени (ђаци, студенти, незапослени и пензионери): 100 РСД
Групе: На сваких десет посетилаца у групи издају се две бесплатне улазнице. Ово се не односи на повлашћене категорије.
Бесплатан улаз: свака последња субота у месецу; деца млађа од 7 година, посетиоци са инвалидитетом са пратиоцем, чланови МДС и ICOM-а и власници картица ЕURO<26 и ISIC.

Мапа аутомобилом:

Мапа превозом: